AOT Methode Van Dixhoorn

AOT Methode Van Dixhoorn
Stress hoort bij het leven en is nodig om goed te te kunnen functioneren. Onder ‘stress’ worden alle spanningen verstaan die we in het dagelijks leven ervaren. Stress houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we adequaat kunnen reageren op situaties. Wanneer echter de spanning in het lichaam blijft, terwijl de oorzaak is verdwenen, ontstaan er klachten. Die verminderen of verdwijnen als de spanning afneemt, waardoor het lichaam zich herstelt. Als dat niet gebeurt kunnen de signalen leiden tot chronische lichamelijke en/of psychische klachten.

Als u klachten houdt of als de gekozen behandeling slechts tijdelijk werkt is Adem- en Ontspanningstherapie (AOT) een effectieve methode. Deze wetenschappelijk onderzochte methode is ontwikkeld door Dr.J.J. van Dixhoorn, hart-en revalidatie arts.

Ademtherapie helpt de natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het hele lichaam voelbaar is, herstellen. Ontspanningstherapie is het bewust worden en het leren hanteren van lichamelijke en mentale gespannenheid.

aot_pagina

Via eenvoudige oefeningen en instructies die gaan over aandacht, beweging, ademhaling, houding en voorstelling leert u hoe u zelf de verhoogde spanning kunt verminderen en hoe u de adembeweging op een natuurlijke manier indirect kunt beinvloeden. Ook cliënten die al benauwd worden als ze aan ademen denken, voelen na de oefeningen dat het ademen gemakkelijker en vrijer gaat.

AOT is zinvol bij:

  • Ademproblemen
  • Hyperventilatie
  • Gevoel van gespannenheid
  • Hart-en longproblemen, rug –en nekklachten
  • Burn-out, moeite met slapen en vermoeid zijn

Na een proefbehandeling van 4 sessies wordt met u geëvalueerd of er een effect is op de klachten en besproken of de behandeling wordt voortgezet. Gemiddeld zijn 10 behandelingen nodig, deze kunnen worden vergoed uit de aanvullende ziektekosten verzekering of uit de basisverzekering onder Logopedie. Zie tarieven en vergoedingen.