PRAKTIJK MONIQUE KOLFSCHOTEN

Veelzijdig en effectief in behandelen van pijn- en spanningsklachten

Ervaringen
Hieronder kunt u ervaringen lezen, maar u kunt ook uw eigen ervaring met de behandeling in mijn praktijk met anderen delen. Vul het formulier onder aan de pagina in en klik op verstuur. Zodra uw reactie bij mij binnen is, zal deze zo spoedig mogelijk worden geplaatst.

Moniques behandelingen zijn heel persoonlijk. Het combineren van haar verschillende specialisaties en jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ze hulp kan bieden bij diverse klachten door een breed scala aan methoden. Monique luistert naar je en voelt, geeft vertrouwen en oordeelt niet. Ik heb heel veel aan haar begeleiding en ben dankbaar voor de inzichten die ze me geeft.
M.Meuwissen
De ontspanningsoefening 'zittend voeten drukken' gebruik ik functioneel. Wanneer ik bij de trein stond kreeg ik voorheen een gevoel van lichte paniek wanneer er een sneltrein langs kwam (door een vervelende ervaring). Nu doe ik de oefening als ik op het perron zit te wachten en heb ik deze heftige reactie niet als er een trein langs komt. Wanneer ik merk dat ik niet meer goed bij mijn gevoel kan en ik mij onrustig voel, dan doe ik de zittende of liggende oefening. Normaal huil ik bijna nooit. Wanneer ik de oefening doe dan begin ik regelmatig spontaan te huilen en komen mijn emoties vrij. Dan voel ik vaak pas hoe moe ik ben of hoe ik mij voel bij de omstandigheden waarin ik zit. Tijdens mijn burn-out had ik een continu aanwezig onrustig gevoel in mijn lijf. Door de liggende ontspanningsoefening lukte het mij in slaap te vallen en meer ontspannen wakker te worden. Ook sliep ik minder onrustig en werd ik minder vaak wakker.
Leonie
De praktijk van Monique is een grote, lichte ruimte waar het prettig verblijven is. Ze begint doorgaans met een gesprekje en een rugmassage. Ze kan geweldig goed voelen, en niet alleen identificeren waar het probleem zich bevindt, maar ook hoe het in het lichaam doorwerkt. Daarbij maakt ze veel gebruik van haar indrukwekkende kennis van de anatomie.

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat de persoon van de therapeut minimaal even belangrijk is als de soort therapie. Het moet aansluiten bij wie je bent en met welke problemen je komt. Veel mensen zullen bij Monique die klik voelen. Monique is een zachte heler, niet van ‘gewoon doordouwen’ maar wel van aandacht schenken, identificeren wat er aan de hand is, en daaraan werken door middel van bewustwording, oefeningen en massage.

Monique heeft me geholpen door middel van AOT en craniosacraaltherapie, toen mijn huisarts me fysiotherapie verbood omdat dat te ‘hard’ zou zijn. Zonder Monique zou ik mijn specifieke probleem na een aanrijding nog lang niet te boven zijn. Ik ben haar bijzonder dankbaar, voor haar aanpak.
Jeannette
Elke keer als ik bij Monique van de massagetafel stap, ben ik een rijker mens. Rijker aan ontspanning, energie en (zelf)inzicht. Door haar lichaamsgerichte aanpak, mensenkennis en wijsheid heeft haar praktijk een weldadig effect op mijn welzijn.
Christien Franken​
"Een gezond lichaam is in staat zichzelf te herstellen"
Mijn lichaam is niet gezond, daarom ben jij zo belangrijk voor mij. Jij noemde mijn lichaam "weerbarstig". Door adem, ontspanning, craniosacraaltherapie elke keer weer, ben ik wel zo ver gekomen om met dat weerbarstige lichaam om te gaan. Niet alleen dàt was belangrijk, de psychische kant was net zo belangrijk. Veel verdriet, oud zeer, speelden daarbij ook een heel grote rol. Om in balans te komen is die adem en ontspanning samen met de gesprekken zo belangrijk geweest. Dat leerde ik niet in één keer. Heel erg fijn is het als ik op de behandeltafel lig en jij mijn hoofd vasthoudt. Niet zo maar vasthouden, maar vanuit mijn hoofd door mijn hele lichaam energie aansturen, de blokkades voelen en deze er laten zijn. Energie en liefde. Zonder de liefde is dit werk niet te doen. Dat gevoel kan ik verder niet omschrijven, dat moet je ervaren. Aan het eind van deze behandeling geef je nog energie door via mijn voeten. Altijd een heerlijk moment. Als ik binnenkom voel ik me in jouw fijne sfeervolle ruimte meteen welkom. Als ik van de tafel opsta voel ik me steeds weer vol energie en warmte.
 Dankjewel Monique.
Wanda Berkelaar​

Vul het formulier in en klik op verstuur. Zodra uw reactie bij mij binnen is, zal deze zo spoedig mogelijk worden geplaatst.